UA-21228979-1

A TOP.5.1.2-15-JN1-2016-00002 azonosítószámú projekt keretében 2020. február 13-án megrendezésre került a soron következő Paktumszervezeti ülés

A TOP.5.1.2-15-JN1-2016-00002 azonosítószámú projekt keretében 2020. február 13-án megrendezésre került a soron következő Paktumszervezeti ülés

2020-02-29 Paktum ülések 0

Az idei év első ülésének megnyitása után a Paktumszervezet tagjai megválasztották Dr. Papp Antalt, Martfű város polgármesterét, a főkedvezményezett képviselőjét a 2020-as év üléseinek levezető elnökévé. Dr. Papp Antal elfogadta a tisztséget, és felkérte a RIGO Szerszám- és Formakészítő Kft. képviselőjét, Némethné Hidegkuti Editet, és a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium intézményvezetőjét, Molnár Arankát az ülésről készült jegyzőkönyv hitelesítésére, melyet a felkértek elfogadtak. Ezek után ismertette az ülés napirendi pontjait, melyeket a Paktumszervezet tagjai egyhangú döntéssel elfogadtak.

A Paktumszervezeti ülés első napirendi pontjában szó volt a Paktum Irodához és a Szolnoki Járási Hivatalhoz beérkezett munkaerőigényekről. Ehhez kapcsolódóan Dr. Papp Antal polgármester és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatala tájékoztatást adtak a pályázatba bevontak igen magas számáról, mellyel az elvárt célértékek teljesültek.

Az ülésen elfogadásra kerültek a projekt dokumentumok, melyek felülvizsgálata és módosításra való előkészítésére a projekt meghosszabbítása kapcsán, a projekt záró időpontjának változása miatt vált szükségessé. A működési dokumentumok (Irányító csoport éves munkaterve, Működési és Monitoring kézikönyv, A paktum Irányító Csoport és Foglalkoztatási Fórum működési szabályzata (ügyrend), A paktum menedzsmentszervezet éves munka és költségterve), valamint a Foglalkoztatási Stratégia és a Foglalkoztatási Akcióterv című dokumentumok módosítását a Paktumszervezet tagjai egyhangú döntéssel jóvá hagyták.

Ezt követően a Paktumszervezeti tagok tájékoztatást kaptak a projekt megvalósításának tapasztalatairól és eredményeiről. Eszerint a Paktum iroda munkatársa folyamatos kapcsolatot tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatallal, valamint a Szolnoki Járási Hivatallal és a Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságával. A Kormányhivatal által adott információ szerint a projekt jelenlegi eredménye meghaladja a projekt záró időpontjára, azaz 2020. szeptember 30. napjára előirányzott, 246 fős indikátorértéket.

Jelen voltak Martfű Város Önkormányzata, mint konzorciumi vezetőn kívül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, a Szolnoki Járási Hivatal, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselői. Részt vettek az ülésen a konzorciumi partner önkormányzatok képviselői, továbbá a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Roma Önkormányzat, a Római Katolikus Plébánia és a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium képviselői. Ezen kívül megjelentek a martfűi vállalkozások a RIGO Szerszám- és Formakészítő Kft., a Bunge Növényolajipari Zrt. és a Lorenz Shoe Group Kft. képviselői is.

Dr. Papp Antal
polgármester

Meghívó

Jelenléti ív

Levezető elnök

Jegyzőkönyv hitelesítői

Napirendi pontok

Monitoring mutatók tájékoztató

Munkaterv

Ügyrend

Menedzsmentszervezet éves munka és költségterve

Foglalkoztatási stratégia

Foglalkoztatási akcióterv

Megvalósítási tapasztalat

Jegyzőkönyv 1/3

Jegyzőkönyv 2/3

Jegyzőkönyv 3/3