UA-21228979-1

Rólunk

Martfű Város Önkormányzata, mint kedvezményezett, Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Kormányhivatallal együtt elnyerte a „Szolnoki járás foglalkoztatási paktum” című TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00002 azonosító számú pályázatot.

Martfű Város Önkormányzata, mint kedvezményezett 382,585,862 forintos támogatást nyert a „Szolnoki járás foglalkoztatási paktum” megvalósítására.

A foglalkoztatási paktum a gazdasági szférában erősíti a foglalkoztatást, együttműködve a megyei önkormányzattal, a megyei kereskedelmi és iparkamarával, a vállalkozásokkal, települési önkormányzatokkal, képzőintézményekkel, nemzetiségi önkormányzatokkal, civilszervezetekkel és egyházi képviselőkkel, így a Paktumszervezet jelenleg 21 taggal működik.

A paktum célkitűzése, hogy valós helyi igényekre, problémákra reagáljon, a munkaerő-piaci szereplők lehető legszélesebb körét megszólítsa. A projekt keretein belül képzéseket, foglalkoztatást ösztönző és társadalmi együttműködést támogató programokat valósítson meg. Martfű Város Önkormányzata célul tűzte ki, hogy a Szolnoki járás területein belül csökkenti az álláskeresők számát, olyan támogatást biztosítani, mely hosszú távon aktív munkavállalókat eredményez. Helyspecifikusan, foglalkoztatási igényekre épít: hiányszakmák betöltését helyezi előtérbe, javítani szeretné a foglalkoztatás minőségét. Mindezekkel együtt olyan egyenlőséget kíván teremteni, mely anyagi, társadalmi, szociális és földrajzi szinten is megvalósul.

A Széchenyi 2020 program keretében, a Szolnoki járás foglalkoztatási paktum megvalósítása 2020. január 2-ig tart.  A megvalósítási szakasz alatt kiemelt szerepe lesz a martfűi székhellyel működő járási paktumirodának.

A foglalkoztatási paktum célja, hogy a pályázat zárásáig a munkaerő-piaci programokban részt vevők száma 246 fő legyen.

A foglalkoztatási paktum összehozza a munkaerő-piaci szereplőket, amihez minden feltétel biztosított. A cél az, hogy a programba bekapcsolódók ezt követően, hosszútávon is együttműködjenek a térség gazdasági – társadalmi fejlődésének érdekében.