UA-21228979-1

Megvalósítási szakaszban a Szolnoki Járási Foglalkoztatási Paktum

Megvalósítási szakaszban a Szolnoki Járási Foglalkoztatási Paktum

2017-09-27 Irányító Csoport ülések Paktum ülések 0

2017. szeptember 27-én sorkerült a harmadik paktumszervezeti ülésre, ahol a Szolnoki Járási Foglalkoztatási Paktum Foglalkoztatási Stratégiájának, Foglalkoztatási Akciótervének, az Irányító Csoport éves munkatervének, három projektterv (Munkáltatók érzékenyítése a megváltozott munkaképességű és a hátrányos helyzetű munkavállalók fogadására, A térségben működő munkáltatók fejlesztése, Az üzleti szolgáltatások fejlesztése a foglalkoztatási szint növelése érdekében) valamint a paktum Irányító Csoport és a Foglalkoztatási Fórum működési szabályzatának elfogadására került sor.

 

A paktumszervezet a stratégiai dokumentumok (Stratégia és akcióterv) elfogadásával a projekt 2020-as megvalósulásának alapjait fektette le, a további dokumentumok a szervezet működésének szabályait tartalmazzák.

A szeptember 6-án tartott, korábbi ülésén a paktumszervezet saját tagjai közül kiemelt három szervezetet, és általuk létrehozta az Irányító Csoportot (röviden: ICS), mely a paktum irányító és döntéshozó szerve. Felelős a projekt végrehajtásához kapcsolódó stratégiai és operatív döntések meghozataláért, amely magában foglalja a projekt tevékenységeihez, feladataihoz kapcsolódó szakmai irányok meghatározását, a projekt pénzügyi és szakmai előrehaladásának nyomon követését, valamint a közreműködést a szerződések létrehozásának folyamatában.

Az ICS teljes jogú tagjai Martfű Város Önkormányzata, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az ICS szintén 2017. szeptember 27-én ülésezett a paktumszervezet ülését követően. Az ICS első ülésén megtárgyalta és elfogadta az Irányító Csoport és Foglalkoztatási Fórum működési szabályzatát, az éves munkatervét, a már említett három projekttervet, a Működési és Monitoring Kézikönyvet, A paktum menedzsmentszervezet éves munka- és költségtervét.

A projekt 2. mérföldkövének zárására október 2-án került sor, ezzel befejeződött a projekt-előkészítés, és kezdetét veszi a projekt megvalósítási szakasz, melybe a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal is bekapcsolódik.

dr. Molnár György

projekt koordinátor

A Szolnoki Járási Foglalkoztatási Paktum a térség munkaerő-piaci helyzetének javítását célzó program, együttműködés a helyi gazdaság és a foglalkoztatás fejlesztéséért. A program európai uniós és kormányzati forrásból, a helyi gazdaság és foglalkoztatás fejlesztésében érdekelt szervezetek partnerségi alapú együttműködésével valósul meg. Célkitűzéseinek megfogalmazása során kiemelt szempont, hogy azok valós helyi igényekre, problémákra reagáljanak, a munkaerő-piaci szereplők lehető legszélesebb körét megszólítva.

Országosan 130 paktumszervezet jött létre, összesen mintegy 100 milliárd forintnyi támogatási összeggel. A paktumszervezetek egyfajta foglalkoztatási fórumként működnek, három éven keresztül, egészen 2020-ig.

A Szolnoki Járási Foglalkoztatási Paktum járási paktumirodája martfűi székhellyel működik, vezetője Dr. Molnár György.

A program elindult, az eljárásrendek és a feltételrendszer kialakítását követően, várhatóan a jövő év elejétől jelentkezhetnek a munkáltatók, igényelhetnek a foglalkoztatáshoz kapcsolódó bér-, képzési vagy utazási támogatásokat.

Herbály Jánosné

 

 

Forrás :