UA-21228979-1

Jó gyakorlat megosztása rendezvény 2019. november 13.

Jó gyakorlat megosztása rendezvény 2019. november 13.

2019-11-21 Paktum rendezvények 0

A TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00002 azonosító számú „Szolnoki járás foglalkoztatási paktum” című projekt


Jó gyakorlat megosztása rendezvény
2019. november 13.


A Martfű Város Önkormányzata TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00002 azonosító számú pályázatával kapcsolatban megrendezésre került a projekt utolsó jó gyakorlat megosztása konferenciája, 2019.november 13-án.

A konferencia bevezető részében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatala vezetője, Dr. Bozó Andrea különböző példákat sorolt fel, melyekkel a hivatal igyekszik megszólítani, egymáshoz közelíteni a munkavállalókat és a munkáltatókat. Az alkalmazott gyakorlatok között főleg a kommunikáció állt első helyen, mely szerint az írásbeli kommunikáció már nem elégséges vagy nem sikeres minden esetben. Inkább a verbális és egyéb kommunikációs formákat részesíti előnyben, melyek során a Szolnoki Járási Hivatal munkatársai a munkaerő kiajánlások során személyes kapcsolatokat építenek ki a munkáltatókkal, így személyre szabott munkaerőigény felmérést tudnak végezni. Ezen kívül az alkalmazott gyakorlatok között szerepel az egyéni tájékoztatás, a munkáltatók által is kedvelt csoporttájékoztatás, és a szélesebb körű személyes információgyűjtés. A Szolnoki Járási Hivatal a munkavállalók érdekében együttműködik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Ügyvédi Kamarával, valamint a megyében található Paktum Irodákkal. A munkavállalók bevonása, felkészítése nehéz feladat, így ennek érdekében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Szolnoki Járási Hivatal javaslataiban szerepel a munkavállalók mentális felkészítése, az átképzések időtartamának növelése, módszertanának változtatása, illetve a pályázatok célcsoportjainak hatékonyabb és pontosabb kijelölése.

Dr. Gogolák Zoltán szervezetfejlesztő, az esemény facilitátora az Irányító Csoport, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, a vállalkozások és civilszervezetek segítségével összefoglalta a hálózatosodás, valamint a munkavállalók elérésével és felkészítésével kapcsolatos tapasztalatokat. Említésre kerültek más városokban, megyékben tapasztalt gyakorlatok vagy fejlesztendő területek, szakmai szervezetek szerepének erősítése és a képzések. A rendezvény résztvevői elsősorban nem csak a
saját tapasztalatból, külső forrásból kapott információkból megismert, látott, hallott jó gyakorlatokat osztották meg egymással, hanem a fejlesztési területeket és lehetőségeket is, így a beszélgetés egy előremutató fórummá alakult.

A rendezvényekkel kapcsolatos dokumentáció feltöltésre kerül a paktum honlapjára, sajtónyilatkozatok jelentek meg Martfű honlapján, és havilapjában.

Jelen voltak Martfű Város Önkormányzata, mint konzorciumi vezetőn kívül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, és a Szolnoki Járási Hivatala képviselői. Részt vettek az ülésen a konzorciumi partner önkormányzatok képviselői, továbbá a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Római Katolikus Plébánia és a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium, valamint az „IMPULZUS” Pályakezdők Munkaszocializációjával Foglalkozó Szakemberek Egyesülete képviselői.

Jelen voltak a martfűi vállalkozások, a LORENZ Shoe Group Kft, a RIGO Szerszám és Formakészítő Kft., TERMÁL-MEDICAL Szolgáltató Zrt., valamint a Bunge Növényolajipari Zrt. képviselői, és megjelent Tiszabura Községi Önkormányzatának polgármestere is.

dr. Papp Antal
polgármester

Feljegyzés