UA-21228979-1

TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00002 Szolnok járás foglalkoztatási paktum „Helyi foglalkoztatási együttműködések” című projekt 2018. június 5-i Paktum- és Irányító Csoport ülései

TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00002 Szolnok járás foglalkoztatási paktum „Helyi foglalkoztatási együttműködések” című projekt 2018. június 5-i Paktum- és Irányító Csoport ülései

2018-06-05 Irányító Csoport ülések Paktum ülések 0

A Szolnoki Járás foglalkoztatási paktum 2018. június 5-én Dr. Papp Antal, Martfű Város polgármestere vezetésével megtartotta idei első Paktum-, illetve Irányító Csoport ülését.
Dr. Papp Antal Martfű város polgármestere megnyitójában tájékoztatta a Paktumszervezet tagjait a Paktumirodán, projektmenedzsmentben, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Foglalkoztatási Osztályán történt személyi változásokról.
Dr. Papp Antal levezető elnök az ülések egyik fő témájaként a munkaerőigények összesítéséről beszélt, mely a projekt célkitűzése szerint alakul. A Szolnoki Járási Hivatalhoz beérkezett munkaerőigények település szerinti eloszlása a vállalkozások együttműködési aktivitását mutatja, mely szintén igazodik a pályázat foglalkoztatás-ösztönzési céljaihoz.
A Szolnoki Járási Hivatal adataiból kitűnik, hogy a projektbe bevont foglalkoztatottak is élnek a pályázat nyújtotta lehetőségekkel. 2018 januárjával a paktum a megvalósítási szakaszba lépett, a Szolnoki Járási Hivatal adatai szerint a foglalkoztatásba bevontak száma 61 fő, akik igénybe veszik a projekt által biztosított munkaerő-piaci szolgáltatásokat, mint bértámogatás, munkatapasztalat-szerzési, valamint képzési támogatás.
Az ülés további napirendi pontjaként a projekt megvalósítási szakaszának tapasztalatairól volt szó. A Szolnoki Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály osztályvezetője, Dr. Dirner-Sütő Edit Szonja javaslatokat kért a képzéseken résztvevők számának növelésére. A Paktumszervezeti tagok megosztották saját tapasztalataikat a képzések népszerűsítésének különbféle módjaiban, mely a papíralakú tájékoztatástól az online hírközlési csatornák biztosította lehetőségekig széles skálán mozog. Dr. Papp Antal levezető elnök a közösségi oldalak és honlapok használatát támogatja, megemlítve Martfű város honlapját, amely lehetőséget ad a projektben induló képzések nyilvánosság elé tárására.
A következő ülések időpontja előreláthatólag a nyári időszakra esik, továbbá megrendezésre kerül egy hálózatosodási konferencia is.

Martfű, 2018. 06. 20.

dr. Papp Antal
polgármester