UA-21228979-1

MUNKÁLTATÓKNAK AJÁNLJUK

MUNKÁLTATÓKNAK AJÁNLJUK

2018-09-27 Egyéb 0

MUNKÁLTATÓKNAK AJÁNLJUK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal felnőttképzés keretében képző, átképző és továbbképző programokat ajánl a TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00002 projekt célcsoportjába tartozó álláskeresőknek, hogy a vállalkozások, foglalkoztatók részére megfelelő képzettséggel rendelkező munkavállalót biztosítsanak.

Abból a célból, hogy az álláskeresők még nagyobb eséllyel tudjanak elhelyezkedni, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal folyamatosan figyelemmel kíséri a vállalkozások képzési igényeit, hogy számukra milyen végzettséggel rendelkező munkaerőre van szükség.

A programba bevonhatók:

– alacsony iskolai végzettségűek
– 25 év alatti fiatalok, vagy 30 év alatti pályakezdő álláskeresők
– 50 év felettiek
– GYED-ről, GYES-ről, ápolási díjról visszatérők, vagy legalább egy gyermeket egyedül nevelő felnőttek
– foglalkoztatást helyettesítő támogatásban (FHT) részesülők
– tartós munkanélküliséggel veszélyeztettek (a munkanélküliségben töltött időtartamba az álláskeresés és a közfoglalkoztatásban történő részvétel időtartama is beszámítható
– megváltozott munkaképességű személyek
– roma nemzetiséghez tartozó személyek
– közfoglalkoztatottak

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a munkaerő-piaci igényeket szem előtt tartva minden évben összeállítja képzési jegyzékét. A munkáltatók, foglalkoztatók munkaerő-igényeik alapján képzési igényeket nyújthatnak be, mely képzésre lenne szükség, hogy tevékenységükhöz a megfelelő végzettségű munkavállaló biztosítva legyen.

A Martfű Város Önkormányzatánál működő Paktumiroda munkatársai folyamatosan várják a munkáltatók képzési igényeit a tanfolyam számával és elnevezésével, illetve a szükséges létszám megjelölésével. Olyan képzések megnevezését is várják, melyek esetleg nem szerepelnek a mellékelt, idei évre szóló képzési jegyzékben, de a foglalkoztatónak szüksége lenne ilyen végzettségű munkavállalóra.

A képzési területre vonatkozó igényeket a Paktumiroda továbbítja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal felé.

Dr. Papp Antal