UA-21228979-1

ÁLLÁSKERESŐKNEK AJÁNLJUK

ÁLLÁSKERESŐKNEK AJÁNLJUK

2019-02-04 Egyéb 0

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal felnőttképzés keretében képző, átképző és továbbképző programokat ajánl a TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00002 projekt célcsoportjába tartozó álláskeresőknek, hogy megfelelő képzettséggel növelhessék munkába állási esélyeiket.

Abból a célból, hogy az álláskeresők még nagyobb eséllyel tudjanak elhelyezkedni, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal folyamatosan figyelemmel kíséri a vállalkozások képzési igényeit, hogy számukra milyen végzettséggel rendelkező munkaerőre van szükség.

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a munkaerő-piaci igényeket szem előtt tartva minden évben összeállítja képzési jegyzékét, szervezi tanfolyamait. A munkavállalók, álláskeresők ebből a kínálatból választva jelentkezhetnek képzésekre, hogy újabb szakmát szerezhetnek, vagy bővíthetik meglévő ismereteiket.

 A pályázat finanszírozási keretein belül térítésmentesen nyújt szakmai képzéseket a programba bevonható személyeknek, álláskeresőknek, akikre igazak az alábbiak:

– alacsony iskolai végzettségűek,

– 25 év alatti fiatalok, vagy 30 év alatti pályakezdő álláskeresők,

– 50 év felettiek,

– GYED-ről, GYES-ről, ápolási díjról visszatérők, vagy legalább egy gyermeket egyedül nevelő felnőttek,

– foglalkoztatást helyettesítő támogatásban (FHT) részesülők,

– tartós munkanélküliséggel veszélyeztettek (a munkanélküliségben töltött időtartamba az álláskeresés és a közfoglalkoztatásban történő részvétel időtartama is beszámítható),

– megváltozott munkaképességű személyek,

– roma nemzetiséghez tartozó személyek,

– közfoglalkoztatottak.

 Az aktuális képzési ajánlatokról, a képzésekkel kapcsolatos további részletekről mindenki érdeklődhet a mellékelt tájékoztatóban megjelölt elérhetőségeken, vagy személyesen is a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalnál.

 

Dr. Papp Antal

 

Álláskeresőknek ajánljuk – PDF

Hirdethető képzések – PDF

2019. februári lapszám oldala