UA-21228979-1

ÁLLÁSKERESŐKNEK AJÁNLJUK

ÁLLÁSKERESŐKNEK AJÁNLJUK

2019-06-26 Egyéb 0

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal felnőttképzés keretében képző, átképző és továbbképző programokat ajánl a TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00002 projekt célcsoportjába tartozó álláskeresőknek, hogy megfelelő képzettséggel növelhessék munkába állási esélyeiket.


Abból a célból, hogy az álláskeresők még nagyobb eséllyel tudjanak elhelyezkedni, a Jász Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal folyamatosan figyelemmel kíséri a  vállalkozások képzési igényeit, hogy számukra milyen végzettséggel rendelkező munkaerőre van szükség.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a munkaerő-piaci igényeket szem előtt tartva minden évben összeállítja képzési jegyzékét, szervezi tanfolyamait. A  munkavállalók, álláskeresők ebből a kínálatból választva jelentkezhetnek képzésekre, hogy újabb szakmát szerezhetnek, vagy bővíthetik meglévő ismereteiket.


A pályázat finanszírozási keretein belül térítésmentesen nyújt szakmai képzéseket a programba bevonható személyeknek, álláskeresőknek, akikre igazak az alábbiak:
– alacsony iskolai végzettségűek,
– 25 év alatti fiatalok, vagy 30 év alatti pályakezdő álláskeresők,
– 50 év felettiek,
– GYED-ről, GYES-ről, ápolási díjról visszatérők, vagy legalább egy gyermeket egyedül
nevelő felnőttek,
– foglalkoztatást helyettesítő támogatásban (FHT) részesülők,
– tartós munkanélküliséggel veszélyeztettek (a munkanélküliségben töltött időtartamba az
álláskeresés és a közfoglalkoztatásban történő részvétel időtartama is beszámítható),
– megváltozott munkaképességű személyek,
– roma nemzetiséghez tartozó személyek,
– közfoglalkoztatottak.


Az aktuális képzési ajánlatokról, a képzésekkel kapcsolatos további részletekről mindenki érdeklődhet a mellékelt tájékoztatóban megjelölt elérhetőségeken, vagy személyesen is a Jász Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalnál
.


Dr. Papp Antal

Álláskeresőknek ajánljuk – PDF